Skupina Vetrnice

PROMET PRI VETRNICAH

»Znaki, znaki, okrogli in trikotni,

znaki, zanki, kvadratni osem kotni…«

To je refren pesmice, ki se je v aprilu večkrat slišal na sprehodu, pa v igralnici, no skratka vsepovsod. April je bil namenjen prometu, spoznali smo pravila v prometu in kako poskrbeti za svojo varnost v prometu. Vadili smo hojo čez prehode za pešce, ugotovili, da v kraju na žalost nimamo semaforja. Da pa ne bi bila prehuda žalost smo si jih naredili kar sami, slastne, sladke, najmi… in prav vsem so bili všeč. Na obisk smo povabili policista g. Martina Smogavca, ki je z nami utrjeval pravila, se z nami sprehodil čez Vitanje in glej si to, prav vsi šoferji so strpno ustavljali in vozili po omejitvah. Preko prometa, natančneje prometnih znakov smo spoznali like, levo in desno stran (no tu so še težave), plesali na pesmice kot so Avto od peka, Kolesa na avtu…. Prebrali smo nekaj poučnih slikanic o prometu, se naučili deklamacijo Križišče, šteli promet in ugotavljali ali je več  tovornega ali osebnega. Prav tako pa smo pridno beležili kako prihajamo v vrtec in seveda če smo varno pripeti in stanje glede varnosti se je tekom meseca zelo izboljšalo. Otroci so postali glasni sopotniki, ki so starše opozarjali, da je telefoniranje prepovedano in da je potrebno voziti po predpisih in varno.

Dipl. vzgojiteljica Andreja Pušnik

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 14 Maj 2018 14:00
 

DINOZAVRI IN VETRNICE

Ker je v skupini Vetrnic kar nekaj otrok  že od začetka leta izkazovalo veliko navdušenje nad dinozavri, smo se skupaj z vsemi otroki odločili, da mesec november namenimo tem fascinantnim vretenčarjem.

Da pa  smo sploh pričeli  spoznavti in raziskovati te orjaške živali, sem z tehniko KWL dobila povratne informacije od otrok; kaj vse že vedo o dinozavrih in kaj bi radi izvedeli..  V skupini smo skupaj oblikovali kotiček »Dino«, kjer smo imeli figure dinozavrov, knjige… v veliko pomoč nam je bil tudi splet, kjer smo si lahko ogledali posamične filme. Spoznali smo mesojedce, rastlinojedce, vsejedce, spoznali smo razvoj dinozavrov in tudi zakaj so izumrli. Naučili smo se deklamacije, pesmice, z ustvarjalnim gibom smo izvedi GZ Dinozavri, postali smo paleontologi,….  Naredili pa smo si tudi zvezek nam neznanih besed, kamor so otroci pomen besede tudi narisali. In ko smo konec novembra naredili povzetek celega meseca, se je videlo, da smo postali pravi mali učenjaki.  Ob tem pa se zahvaljujem tudi staršem, da so otrokom omogočili, da so prinašali v vrtec svoje knjige, figure in material in s tem naš vsakdan naredili še bolj zanimiv in razgiban.

GALERIJA SLIK

Andreja Pušnik

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 04 December 2017 08:08
 

Predstavitev Vetrnice 2017/2018

Skupina »Vetrnice« je skupina predšolskih otrok, natančneje stari smo od pet do šest let. V skupini je devetnajst otrok, od tega deset deklic in devet dečkov. Svoj prostor pa smo dobili na novi lokaciji in sicer v Slomškovi dvorani, ki se nahaja nasproti šole. Smo kot pisane vetrnice, ki se sedaj  še vsaka rada  zavrti po svoje, vendar, da se bodo vetrnice vrtele ubrano bova poskrbeli s svojim stalim »vetrom« Andreja in Daša.


Zadnjič posodobljeno Sreda, 27 September 2017 14:06