Pohod z lučkami 2017

Otroci iz vrtca Vitanje so se v torek, 19.12. skupaj s starši odpravili na nočni pohod z lučkami. Najprej so se zbrali pred vrtcem, kjer so jim vzgojiteljice razdelile lučke, ki so si jih v vrtcu pripravili sami. Sledil je pohod po Vitanju, katerega so se udeležili večina vsi otroci in njihovi starši, saj jih je po pohodu v dvorani Ksevt pričakal dedek Mraz. Otrokom je prebral pravljico, skupaj so zapeli nekaj pesmic, nato jim je razdelil darila, katera so otroci že težko pričakovali. Obljubili so mu, da bodo do naslednjega leta tudi tako pridni, kot so bili to leto, dedek Mraz pa je obljubil njim, da jih drugo leto spet obišče.

Zapisala dipl.vzg. Kristina Beškovnik

Zadnjič posodobljeno Četrtek, 11 Januar 2018 12:06
 

DINOZAVRI IN VETRNICE

Ker je v skupini Vetrnic kar nekaj otrok  že od začetka leta izkazovalo veliko navdušenje nad dinozavri, smo se skupaj z vsemi otroki odločili, da mesec november namenimo tem fascinantnim vretenčarjem.

Da pa  smo sploh pričeli  spoznavti in raziskovati te orjaške živali, sem z tehniko KWL dobila povratne informacije od otrok; kaj vse že vedo o dinozavrih in kaj bi radi izvedeli..  V skupini smo skupaj oblikovali kotiček »Dino«, kjer smo imeli figure dinozavrov, knjige… v veliko pomoč nam je bil tudi splet, kjer smo si lahko ogledali posamične filme. Spoznali smo mesojedce, rastlinojedce, vsejedce, spoznali smo razvoj dinozavrov in tudi zakaj so izumrli. Naučili smo se deklamacije, pesmice, z ustvarjalnim gibom smo izvedi GZ Dinozavri, postali smo paleontologi,….  Naredili pa smo si tudi zvezek nam neznanih besed, kamor so otroci pomen besede tudi narisali. In ko smo konec novembra naredili povzetek celega meseca, se je videlo, da smo postali pravi mali učenjaki.  Ob tem pa se zahvaljujem tudi staršem, da so otrokom omogočili, da so prinašali v vrtec svoje knjige, figure in material in s tem naš vsakdan naredili še bolj zanimiv in razgiban.

GALERIJA SLIK

Andreja Pušnik

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 04 December 2017 08:08
 

Predstavitev Balončki 2017/2018

V naši skupini BALONČKI je 19 otrok. Smo veseli, ustvarjalni, nagajivi in igrivi, pravi mali raziskovalci. A skupaj smo nerazdružljivi.  Letos bova skupaj z njimi vzgojiteljici Tamara in Tadeja.  Čeprav smo še majhni se radi igramo, plešemo, ustvarjamo na različne načine, telovadimo, hodimo na sprehode, pojemo, počivamo in se na široko smejimo.

Zadnjič posodobljeno Četrtek, 19 Oktober 2017 13:16
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

Stran 3 od 16