BALONČKI V JANUARJU

TEMATSKI SKLOP ZIMA IN PODTEMA IGRIVA MATEMATIKA

Končno nam je zima poslala belo zlato, da smo se lahko na snegu igrali, drčali, poskušali narediti snežaka. S snegom smo naredili več poskusov, izvedeli, da se sneg tali – ne topi, spoznali, da je beseda sneg večpomenka…  Pri likovni dejavnosti smo ustvarjali snežinke z različnimi tehnikami, spoznali, da so zgrajene iz kristalov, plesali na glasbo Mi delamo snežaka… Ob vsem tem pa smo vzporedno spoznavali, da je matematika lahko igriva in nagajiva. Spoznali smo cuisenairove paličice in izvajali aktivnosti z njimi, merili z relativno enoto – šali otrok ( premerili smo igralnico), šteli do deset, spoznavali števila, reševali števila iz ledene vode s pincetami, utrjevali barve, preko igre utrjevali like, stopnjevali majhen.. večji… največji…  Vsakodnevno smo bivali na prostem, kjer smo poleg sprehodov uživali v rajalnih in gibalnih igrah.

Zadnjič posodobljeno Torek, 28 Februar 2017 07:54
 

Žogice v mesecu decembru

Mesec december je bil za Žogice zelo pester, živahen, igriv, ustvarjalen, predvsem pa poln pričakovanj, saj v mesecu decembru otroke obiščejo kar trije dobro možje. Prav vsak prinese darila, katera so otroci zelo težko čakali. Da so dnevi hitreje tekli in da so dočakali vse dobre može, predvsem pa dedka Mraza, ki jih je obiskal v Ksevtu, so v vrtcu veliko ustvarjali, prepevali, plesali in se imeli lepo, na zadnji dan pred počitnicami pa so si privoščili pravo novoletno zabavo. Še nekaj fotografij, ki povedo več kot besede...

Zadnjič posodobljeno Četrtek, 12 Januar 2017 08:47
 

VESELI DECEMBER IN BALONČKI

December je najbolj čarobni mesec, mesec, ko nas obiščejo kar trije Dobri možje. Preko zgodbic, pesmic in deklamacij smo spoznavali ta zadnji mesec, šteli dneve do obiska teh mož in komaj čakali obisk dedka Mraza v vitanjskem kulturnem domu. Še poprej pa si je moral vsak izmed otrok narediti svojo lučko za pohod, na katerega smo se odpravili v poznih popoldanskih urah s starši. Spoznali smo eko smreko, pa naravno smreko (mmm, kako lepo diši) in si v igralnici postavili plastično, ki smo jo okrasili z okraski in lučkami. Najbolj pa so nam bili všeč čarobni žepki, kamor so Dobri možje nastavljali presenečenja za nas, vsakodnevno pa smo prejemali tudi njihova pisma z nalogami.  Okrasili smo igralnico, celi vrtec in zadnji dan smo si naredili čisto ta pravi »žur« z disco kroglo. In kot bi mignil so nastopile počitnice, ki smo jih vsi že nestrpno pričakovali in upali, da se starka Zima le zbudi in nam pošlje belo zlato.

Zadnjič posodobljeno Sreda, 04 Januar 2017 13:48
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

Stran 7 od 16