Publikacija 2017/2018

Spoštovani starši,

med dokumente na spletno stran smo dodali svežo publikacijo 2017/2018, ki si jo lahko prenesete na računalnik in prelistate!

Prenos LDN 2017/2018 

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 25 September 2017 07:13
 

SLOVENSKO LJUDSKO IZROČILO

Že kar nekaj časa smo strokovne delavke vrtca opažale, da otroci zelo radi prepevajo slovenske ljudske pesmi, a  da jih na žalost zelo malo poznajo. Zato smo si v letnem delovnem načrtu zadale, da jim v februarji približamo to naše narodno bogastvo. Spoznavali smo, da slov. ljudsko izročilo zajema šege in navade, največji poudarek pa smo dali na slovensko otroško ljudsko izročilo. Spoznali in prepevali ter pripevali smo ljudske pesmi, spoznali nove rajalne igre ter otroške plesne igre in uživali v plesanju ljudskih plesov. Otroci niso poznali plesne otroške igre Potujemo v Rakitnico, prav tako niso poznali igre ristanc, ki jo je moja generacija preskakala po cele dneve, niso jim poznane frnikule, gumitvist, ravbarji in žandarji… Zato bomo te igre spoznavali še naprej v pomladnih dneh na svežem zraku.

Zelo radi pa so se otroci ustavljali v glasbenem kotičku, ki smo ga napolnili z inštrumenti, ki so jih otroci prinesli od doma in v njem vsakodnevno muzicirali in prepevali. Nastal je tudi skupinski ansambel »Vesele balončice«. Še vedno pa so vsi najraje posegali po harmoniki in kitari. Odločili pa smo se, da to rdečo nit; slov. ljudsko izročilo letos predstavimo mamicam na njihov praznik ob pomoči vitanjskih ljudski pevk.

Dipl. vzgojiteljica Andreja Pušnik

Zadnjič posodobljeno Petek, 24 Marec 2017 10:21
 

DAN ODPRTIH VRAT

Vabimo vas na dan odprtih vrat, ki bo v sredo 5.4. in v četrtek 6.4. 2017, od 9.00 do 11.00 ure, v prostorih vrtca Vitanje. Za otroke bomo pripravili delavnice, zato bomo zelo veseli njihove družbe. Vsi tisti, ki ste otroke že vpisali, boste lahko spoznali tudi vzgojiteljice in pomočnice vzgojiteljic, ki bodo skrbele za vaše otroke v času bivanja v vrtcu. Tisti, ki pa se za ta korak še odločate, si boste tako vrtec lahko ogledali in se pogovorili o morebitnih dodatnih vprašanjih.

VLJUDNO VABLJENI

OTROCI IN KOLEKTIV VRTCA VITANJE

Zadnjič posodobljeno Sreda, 22 Marec 2017 07:14
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

Stran 6 od 16