VITANČKI ŽE 7.LETO NA PRIREDITVI »VRTEC POJE IN PLEŠE«

V četrtek, 24.maja se je v Slovenskih Konjicah v kulturnem domu odvijala tradicionalna prireditev »Vrtec poje in pleše«, na kateri smo se že sedmo leto zapored predstavili tudi Vitančki. Zapeli smo dve pesmi, s svojim nastopom pa smo bili vsi nadvse zadovoljni. 

Zapisala mentorica zbora, dipl. vzg. Kristina Beškovnik

Zadnjič posodobljeno Sreda, 30 Maj 2018 07:17
 

NOČ SPANJA V VRTCU VITANJE

   

V vrtcu Vitanje so se že 4.leto zapored odločili za spanje v vrtcu. Za to nepozabno doživetje se je odločilo 25 otrok, starih 5 let. Starši so jih pripeljali ob 18 uri in najprej so se z vzgojiteljicami odpravili na sprehod po Vitanju. Ko so se vrnili, so si pripravili kino, sledila je večerja, po večerji pa so se preoblekli v pižame ter si izbrali vsak svoje ležišče. Prisluhnili so pravljici, nato so jih vzgojiteljice popeljale v svet sanj. Kot so povedali otroci sami, so se imeli zelo lepo, zato bodo s to, sedaj že tradicijo, nadaljevali še naprej.

Zapisala dipl.vzg. Kristina Beškovnik

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 28 Maj 2018 06:15
 

PROMET PRI VETRNICAH

»Znaki, znaki, okrogli in trikotni,

znaki, zanki, kvadratni osem kotni…«

To je refren pesmice, ki se je v aprilu večkrat slišal na sprehodu, pa v igralnici, no skratka vsepovsod. April je bil namenjen prometu, spoznali smo pravila v prometu in kako poskrbeti za svojo varnost v prometu. Vadili smo hojo čez prehode za pešce, ugotovili, da v kraju na žalost nimamo semaforja. Da pa ne bi bila prehuda žalost smo si jih naredili kar sami, slastne, sladke, najmi… in prav vsem so bili všeč. Na obisk smo povabili policista g. Martina Smogavca, ki je z nami utrjeval pravila, se z nami sprehodil čez Vitanje in glej si to, prav vsi šoferji so strpno ustavljali in vozili po omejitvah. Preko prometa, natančneje prometnih znakov smo spoznali like, levo in desno stran (no tu so še težave), plesali na pesmice kot so Avto od peka, Kolesa na avtu…. Prebrali smo nekaj poučnih slikanic o prometu, se naučili deklamacijo Križišče, šteli promet in ugotavljali ali je več  tovornega ali osebnega. Prav tako pa smo pridno beležili kako prihajamo v vrtec in seveda če smo varno pripeti in stanje glede varnosti se je tekom meseca zelo izboljšalo. Otroci so postali glasni sopotniki, ki so starše opozarjali, da je telefoniranje prepovedano in da je potrebno voziti po predpisih in varno.

Dipl. vzgojiteljica Andreja Pušnik

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 14 Maj 2018 14:00
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

Stran 1 od 16