PDF natisni

EVROPSKA VAS – ZAKLJUČNA PRIREDITEV V CELJU

V petek, 8. maja 2015, je mesto Celje zopet postalo središče, kjer so se srečale raznolikosti in podobnosti evropskih držav.

Od 11. ure dalje so si lahko obiskovalci zaključne prireditve projekta Evropska vas na Krekovem trgu ogledali stojnice s pisanimi in atraktivnimi razstavami, kjer je vsaka udeležena šola iz celjskega okoliša predstavljala svojo kulturo, običaje, značilnosti, znamenitosti, glasbo in kulinariko svoje izbrane države.

> Slike ...


Prireditev so (poleg stojnic) učenci in dijaki celjskih osnovnih in srednjih šol popestrili tudi s kratkim nastopom.

Naša šola se je letos predstavila s stojnico antičnega Rima, na kateri so se znašli številni izdelki učencev, ki so nastajali preko celega šolskega leta pod vodstvom naših učiteljev.

Stojnica je bila zelo lepo obiskana, saj so jih pritegnile naše prijazne in komunikativne devetošolke, ki so v sklopu svojega plesnega nastopa predstavile antični ples – ples vestalk (mentor g. Robert Pritržnik).

Kot izredno bogata popestritev stojnice pa so bili tudi četrtošolci, saj so se pod mentorstvom ge. Magde Pušnik in Vanje Repnik predstavili v kostumih rimljank in gladiatorjev.

Nenazadnje se moram zahvaliti tudi ge. Mojci Šegel, ki nam je z obilo dobre volje še v petek zjutraj spekla italijanski kruh – focaccio (fokačo), katero smo z velikim zanimanjem obiskovalcev ponudili na naši antični stojnici.

Zapisala:

Rosana Kozjan,

koordinatorka projekta Evropske vasi